Bra start på sportåret bäddar för tuffa jurybeslut på Idrottsgalan

Den folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist är återvald som ordförande för Idrottsgalans nomineringsjury.

Måndagen 15 januari går 2018 års största idrottsfest, Idrottsgalan, av stapeln i Ericsson Globe. Med rekord i antalet internationella idrottsprestationer hittills i år ser det ut att bli stenhård konkurrens om galans nomineringar.

Det första halvåret har resulterat i 139 svenska pallplatser i internationella mästerskap fördelat på 43 idrotter. Och då har vi fyra månaders mästerskap kvar innan det är dags för nomineringsmöte.

– I år ser det ut som att nomineringsjuryns jobb blir ännu svårare än vanligt eftersom våra svenska idrottare fortsätter överträffa varandra, säger Stephan Rimér, VD för Idrottsgalan.

Samma siffror för 2016 och 2015 var 135 pallplatser fördelat på 40 idrotter, respektive 128 pallplatser fördelat på 39 idrotter.

Lasse Granqvist leder juryarbetet

Idrottsgalans nomineringsjury sammanträder i november och har i uppdrag att ta fram fyra nominerade till varje priskategori.

– I nomineringsjuryn är det alltid en tuff utmaning att välja. Sverige har så många idrottare i världsklass som år efter år svarar för beundransvärda och ofta smått otroliga prestationer. Hittills är ju detta dessutom ett strålande idrottsår, säger Lasse Granqvist, ordförande nomineringsjuryn Idrottsgalan 2018.

Han fortsätter:

– Jag ser verkligen fram emot att få göra en gedigen genomlysning av alla prestationer för att tillsammans med juryn hitta de nominerade som Idrottsakademin sedan ska få möjlighet att rösta på.

Av det första halvårets 139 pallplatser har Sverige tagit 28 VM-guld, att jämföra med 11 vid samma tidpunkt i fjol. Det ser med andra ord ut att bli många anledningar till att fira i januari.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: