Estrella går bokstavligt talat djupare in i spelvärlden

Estrella DreamHack

När världens största spelfestival – DreamHack – slår upp portarna på lördag kommer besökarna inte bara sitta framför skärmen. Tillsammans med Estrella kan besökarna för första gången någonsin bokstavligt talat kliva in i dataspelsvärlden och med hjälp av motion capture-teknik spela sin egen figur i en filmsekvens från ett specialutvecklat spel.

 Det är Estrella som tillsammans med Imagination Studios och OneMotion bygger upp en motion capture-studio i Estrellas monter inne på Dreamexpo-området. Vem som helst kan besöka Estrellas monter där man får ta på sig en dräkt med ett antal markörer på för att sedan kliva in i studion. 12 kameror fångar där besökarens rörelser genom att filma markörerna med 240 bilder per sekund när denne agerar som hjälten i spelet. Besökaren läggs sedan in i en spelmiljö där hen försvarar sig mot ondskefulla monster som tagit över en matvarubutik och länsat hyllorna på åtråvärda chipspåsar.

Den färdiga filmsekvensen skickas direkt till besökarens telefon som sedan enkelt kan dela sekvensen med sina vänner.

Estrella har under en längre tid varit engagerade i den svenska spelvärlden och medverkat på DreamHack sedan 2013. Man har också varit delaktig i Fragbite Masters och våren 2014 instiftade Estrella stipendiet Guldchipset för att belöna svenska indiespelsutvecklare. 2013 utvecklade Estrella mobilspelet Zombie Potatoes.

– Allt vi gör handlar om ”Finns det något godare?”. Det handlar såklart om smak men lika mycket om sköna stunder. För en stor del av vår målgrupp handlar dessa sköna stunder ofta om e-sport. Att hänga med sina kompisar, spela och ha det gott, säger Lisa Müller, Senior Brand Manager på Estrella.

– På DreamHack har vi en jättechans att träffa många av våra fans på riktigt och i år kände vi att vi ville erbjuda besökarna något unikt och verkligt engagerande, fortsätter Lisa Müller.

Uppsalabaserade Imagination Studios är världsledande inom motion capture, 3D-animering och ”pre-visualisation” för reklam-, underhållnings- och spelindustrin. De har bland annat medverkat i spel som Battlefield, Dragon Age, God of War och Hitman-serien.

– Det ska bli jättespännande att göra det här på DreamHack tillsammans med Estrella. Såvitt vi vet är det första gången någon riggar upp en studio publikt och låter allmänheten prova på motion capture”, säger Samuel Tyskling på Imagination Studios.

Motion capture-tekniken används flitigt i spel- och filmvärlden och fick stor uppmärksamhet i de breda massorna när Gollum i Sagan om Ringen-filmerna skapades.

Estrella går bokstavligt talat djupare in i spelvärlden

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: