Fortum sponsrar CORSAIR DreamHack Masters Stockholm

Dela den hÀr texten:
DreamHack Àr vÀrldens största digitala festival med 11 event i 6 olika lÀnder. Man har omkring 250 000 besökare med en mix av olika delar kring gamingkulturen.

E-sport Àr en av vÀrldens snabbast vÀxande sporter, samtidigt som tillgÄngen till el Àr en helt grundlÀggande förutsÀttning. NÀr Fortum gÄr in som en av huvudsponsorerna till CORSAIR DreamHack Masters Stockholm 2018 Àr det alltsÄ en perfekt match, meddelar parterna.

DreamHacks festivaler Àr en plattform för e-sportsturneringar och LAN-partyn, dÀr man tar med sin egen dator. Det finns cosplaytÀvlingar, musikshower, streamingareas, mÀssa med tech/gamingutstÀllare och paneldiskussioner.

– Vi pĂ„ DreamHack Ă€r jĂ€tteglada att Fortum blir en partner till CORSAIR DreamHack Masters, sĂ€ger Michael Van Driel, Chief Product Officer pĂ„ DreamHack.

Han fortsÀtter:

– Eftersom el Ă€r en av de viktigaste men osynliga delarna som möjliggör esport, Ă€r det ett perfekt partnerskap. Samtidigt Ă€r detta ett enormt steg för e-sporten att ett varumĂ€rke som Fortum, som inte Ă€r i branschen, kliver in i rymden.

“Ingen el, inget spel”

Fortum Ă€r det första energibolaget som sponsrar e-sport i denna omfattning. Och det trots att de stĂ„r för en av grundförutsĂ€ttningarna – ingen el, inget spel.

– Samarbetet med CORSAIR Dreamhack Masters Ă€r superspĂ€nnande. För mĂ„nga av oss Ă€r det en delvis ny vĂ€rld som öppnar sig och spelarna Ă€r helt beroende av det vi producerar för att deras vĂ€rld ska vara tillgĂ€nglig, sĂ€ger Fredrik Karlsson, kommunikationschef, Fortum Sverige.

Han utvecklar:

– E-sport har en alltmer sjĂ€lvklar plats i samhĂ€llet. Det Ă€r en utveckling som vi tycker Ă€r kul och gĂ€rna Ă€r del av. Jag Ă€r övertygad att CORSAIR DreamHack Masters i Stockholm kommer att bli spektakulĂ€rt bĂ„de för spelare och publik, avslutar Fredrik Karlsson.

CORSAIR DreamHack Masters etablerades 2016 och har sedan dess Àgt rum vid tre olika tillfÀllen. Varje evenemang har haft ett format dÀr vÀrldens 16 bÀsta lag tÀvlat om en prispott pÄ över tvÄ miljoner kronor.

LĂ€stips: “Evenemangsmarknadsföring rider pĂ„ den digitala vĂ„gen”

Lista: Presentförslag till gamer

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: