Haparanda FF

HSB Norr stödjer Haparanda FF:s integrationsarbete

HSB Norr har, som ett led i att bidra till social hållbarhet inom idrotten, valt att stödja Haparanda FF i deras integrationsarbete. Haparanda har en stor andel flyktingfamiljer och ensamkommande flyktingbarn och behovet av fritidsaktiviteter är stort.

– Vi på HSB Norr vill se att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att utöva idrott oavsett kön, härkomst eller ekonomiska förutsättningar. Haparanda FF arbetar med integration som är en viktig del för social hållbarhet och det arbetet vill vi stötta, säger Mattias Lundström, Vd i HSB Norr i ett pressmeddelande.

Haparanda Fotbollsförening är stadens största idrottsförening med runt 180 aktiva barn och ungdomar där yngsta åldersgruppen är född 2015, cirka en tredjedel av dem är flyktingbarn. De har dessutom en årlig, mycket populär fotbollsskola veckan efter skolavslutningen med hundratals deltagare.

Haparanda FF har fått många nya aktiva

Föreningen har vuxit mycket tack vare flyktingbarnen men det finns också en del utmaningar.

– Alla har inte samma ekonomiska förutsättningar, det är många som inte har råd att betala medlemsavgifter eller träningskläder. Så vi är tacksamma för att HSB Norr går in och sponsrar, säger Jouko Liakka, ordförande i Haparanda FF.

HSB Norr vill bidra till att göra samhället vi lever i lite bättre. I första hand går sponsringen till idrott och hälsa samt kulturell verksamhet. Som certifierad FairPayer säkerställs att företagets sponsring fördelas jämställt.

Lästips inför sommaren: Grillfakta – Allt om grillning

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: