HSB Norr stödjer Haparanda FF:s integrationsarbete

Dela den hÀr texten:

HSB Norr har, som ett led i att bidra till social hÄllbarhet inom idrotten, valt att stödja Haparanda FF i deras integrationsarbete. Haparanda har en stor andel flyktingfamiljer och ensamkommande flyktingbarn och behovet av fritidsaktiviteter Àr stort.

– Vi pĂ„ HSB Norr vill se att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att utöva idrott oavsett kön, hĂ€rkomst eller ekonomiska förutsĂ€ttningar. Haparanda FF arbetar med integration som Ă€r en viktig del för social hĂ„llbarhet och det arbetet vill vi stötta, sĂ€ger Mattias Lundström, Vd i HSB Norr i ett pressmeddelande.

Haparanda Fotbollsförening Àr stadens största idrottsförening med runt 180 aktiva barn och ungdomar dÀr yngsta Äldersgruppen Àr född 2015, cirka en tredjedel av dem Àr flyktingbarn. De har dessutom en Ärlig, mycket populÀr fotbollsskola veckan efter skolavslutningen med hundratals deltagare.

Haparanda FF har fÄtt mÄnga nya aktiva

Föreningen har vuxit mycket tack vare flyktingbarnen men det finns ocksÄ en del utmaningar.

– Alla har inte samma ekonomiska förutsĂ€ttningar, det Ă€r mĂ„nga som inte har rĂ„d att betala medlemsavgifter eller trĂ€ningsklĂ€der. SĂ„ vi Ă€r tacksamma för att HSB Norr gĂ„r in och sponsrar, sĂ€ger Jouko Liakka, ordförande i Haparanda FF.

HSB Norr vill bidra till att göra samhÀllet vi lever i lite bÀttre. I första hand gÄr sponsringen till idrott och hÀlsa samt kulturell verksamhet. Som certifierad FairPayer sÀkerstÀlls att företagets sponsring fördelas jÀmstÀllt.

LĂ€stips inför sommaren: Grillfakta – Allt om grillning

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: