Lidingö Tjejlopp blir Rosa Bandet-loppet

Dela den hÀr texten:

sfqtso8aodjou3fepdlo

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj blir titelsponsor av Lidingö Tjejlopp, ett av huvudloppen under Lidingöloppshelgen och ocksÄ del av Tjejklassikern. Loppet blir dÀrmed en del av starten av den Ärliga Rosa bandet-kampanjen i oktober. Satsningen möjliggörs tack vare att ICA skÀnker sitt vÀrdskap för loppet till Rosa Bandet.

– Det Ă€r en stor Ă€ra för oss att fĂ„ bli en del av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samtidigt som vi uppmĂ€rksammar den viktiga cancerfrĂ„gan i samband med Lidingö Tjejlopp, sĂ€ger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Samarbetet innebÀr att Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj blir titelsponsor för Lidingö Tjejlopp och att vi tillsammans kan sprida kunskap om hur man kan minska sin risk för cancer genom fysisk aktivitet samt att samla in pengar till den viktiga cancerforskningen.

Rosa Bandet-loppet uppmÀrksammas hela helgen

Lidingöloppshelgen den 23-25 september ligger rÀtt i tiden och inleder oktober mÄnads Rosa Bandet-kampanj.

– Det kĂ€nns som en fantastisk möjlighet att fĂ„ lyfta Rosa Bandet-kampanjen under den folkfest som Lidingö Tjejlopp innebĂ€r. Att fĂ„ möjlighet att sprida kunskap om hur fysisk aktivitet kan minska risken för cancer och samla in pengar till svensk cancerforskning. Ett varmt tack till ICA som ger oss denna möjlighet. Nu hoppas vi att mĂ„nga Ă€r med och springer, sĂ€ger Sara Brodahl, tillförordnad generalsekreterare Cancerfonden.

Att Rosa Bandet blir titelsponsor till Lidingö Tjejlopp möjliggörs av ICAs engagemang som loppvÀrd. Detta Àr ett led i ICAs stora hÀlsosatsning kring ICA-klassikern.

– Mat Ă€r en naturlig del av en hĂ€lsosam livsstil. Vi pĂ„ ICA har stöttat Rosa Bandet sedan starten och Ă„rets nyhet ICA Klassikern Ă€r vĂ„rt sĂ€tt att ta ett större ansvar för att fĂ„ svenskarna att röra pĂ„ sig mer. Nu krokar vi arm med de tvĂ„ för att tillsammans med Lidingöloppet ytterligare bidra till ökad folkhĂ€lsa, sĂ€ger Teddy Falkenek, ansvarig för SamhĂ€llsengagemang och sponsring pĂ„ ICA Sverige AB.

Lidingöloppet skÀnker 300 startplatser till Cancerfonden som tillsammans skapar den Rosa startgruppen. Ett begrÀnsat antal platser dÀr hela anmÀlningsavgiften, pÄ 600 kr, gÄr oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Under Äret kommer det offentliggöras hur löpare, publik, partners och övriga intressenter kan bidra till insamlingen.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: