MFF byter ut Rörläggaren mot Tillsammans

När Malmö FF under helgen kallade till presskonferens var fokus inte det sportsliga utan på föreningens samhällsengagemang. Man avslöjade nämligen att klubben, tillsammans med storsponsorn Rörläggaren, bestämt sig för att spela med ”Tillsammans” på matchtröjan under avslutningen av årets Allsvenskan, istället för företagets logotyp.

– Det här med att i princip ge bort sin plats till något sånt här sammanhang som Tillsammans, det tycker jag är grunden till det som vi egentligen startade här för tre år sedan när det gäller Rörläggaren, berättar Tommy Larsson, vd på Rörläggaren

Rörläggaren: ”MFF har hela tiden steppat upp”

Klubben berättade om sina projekt och satsningar inom samhällsengagemang och hela presskonferensen finns som videoklipp nedan. Fokus var bland annat på de initiativ man tar för att hjälpa nyanlända flyktingar, insamling till UNICEF och hur spelarna används som förebilder.

– MFF har hela tiden steppat upp, steppat upp och idag tycker man att den här frågan är självklar. Den var inte så självklar för tre år sedan. Jag tycker man gör ett fantastiskt arbete, menar Tommy Larsson.

Mer om satsningen här, här och här.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: