Lindab sponsrar Maria Rooth Sommarhockeyskola

Dela den hÀr texten:

maria rooth

Lindab har nyligen tagit beslutet att gÄ in som huvudsponsor till Maria Rooth Sommarhockeyskola, en av Sveriges och Europas största hockeyskolor. Hockeyskolan startades 2006 och fokus Àr att ge unga tjejer chansen att bÄde bli sedda och att lÀra sig sÄ mycket som möjligt av hockeyns tekniska grunder.

Företaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bÀttre inomhusklimat.

– Det Ă€r en viktig idrottsverksamhet som ger ungdomar kunskap, erfarenhet och möjlighet att trĂ€ffas och möta andra kulturer och delar av samhĂ€llet, sĂ€ger Anders Berg, koncernchef och VD pĂ„ Lindab. DĂ€rmed ligger det helt i linje med de satsningar vi gör inom socialt ansvarstagande, understryker han.

“Ger en trygghet att ha ett stort, vĂ€lkĂ€nt företag i ryggen”

Maria Rooth Ă€r sedan 2014 invald i International Ice Hockey Federations Hall of Fame. PĂ„ meritlistan finns bland annat 105 mĂ„l pĂ„ 265 landslagskamper, deltagande i fyra OS – som gav silver i Turin 2006 och brons i Salt Lake City 2002 – samt rader av medaljer i VM, EM och SM.

– För mig och Hockeyskolan Ă€r det till att börja med superkul, dĂ„ jag aldrig haft nĂ„got företag som gĂ„tt in som huvudsponsor pĂ„ det sĂ€tt som Lindab nu gjort, sĂ€ger en mycket nöjd Maria Rooth.

Hon fortsÀtter:

– För oss ger det en trygghet att ha ett stort, vĂ€lkĂ€nt företag i ryggen. Det gör att vi nu kan göra allt Ă€nnu lite bĂ€ttre. Positivt bĂ„de för mig och alla mina medtrĂ€nare och medarbetare, och positivt för de ca 130 hockeytjejer frĂ„n ca 12 nationer som vi vĂ€lkomnar till Halmstad varje sommar. Nu pĂ„gĂ„r förberedelserna för fullt inför Ă„rets upplaga, och jag kan verkligen lova att en fullmatad vecka vĂ€ntar tjejerna!

Vd: “För oss Ă€r denna typ av sponsring sĂ„ rĂ€tt den kan bli”

För 2016 har Lindab valt att gÄ in som huvudsponsor för verksamheten och blir dÀrmed det första storföretag som valt att stötta ungdoms- och tjejsatsning. Idag Àr Maria Rooth Sommarhockeyskola en av Sveriges och Europas största hockeyskolor.

– För oss Ă€r denna typ av sponsring sĂ„ rĂ€tt den kan bli, förklarar Anders Berg, koncernchef och VD pĂ„ Lindab. Den riktar sig mot ungdom, i det hĂ€r fallet unga tjejer, och bygger pĂ„ ett mycket stort engagemang och en stor kunskap som nu sprids pĂ„ bĂ€sta möjliga sĂ€tt.

Han fortsÀtter:

– Att samla mĂ„nga ungdomar och lĂ„ta dem trĂ€na, lĂ€ra sig saker, tackla och trixa och gĂ„ igenom bĂ„de framgĂ„ngar och motgĂ„ngar tillsammans Ă€r verkligen betydelsefullt. Det ger dem bĂ„de erfarenheter, lĂ€rdomar och glĂ€dje, samt inte minst chansen att trĂ€ffa ungdomar frĂ„n andra kulturer och delar av samhĂ€llet.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: