Årets förening SMOL

SEVAB utser SMOL till Årets Förening 2021

Varje år utser SEVAB ”Årets förening”, inom samarbetet för Strängnäs-el. I år går priset till SMOL som därmed vinner 15 000 kronor.

– Vi i juryn är väldigt stolta över att just SMOL är ambassadörer för Strängnäs-el. Det är en förening som är välkomnande, positiv och med aktiviteter för alla. Trots en pandemi med restriktioner så har föreningen haft sin verksamhet igång och hittat nya sätt att få både Strängnäs-borna och sina medlemmar aktiva, säger Ulrika Thorén, säljkoordinator och ansvarig för Strängnäs-els ambassadörer.

I SMOL utövas orientering och längdskidåkning av kvinnor och män mellan 5 och 80 år. Medlemmarna kan också representera klubben i terränglöpning och orienteringsskytte. Dessutom arrangerar SMOL tävlingar och lopp.

Årets förening: SMOL – Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare

Motivering: ”Sätter gammal som ung i rörelse, året runt i både skog och stad. Välkomnande, positiv och med aktiviteter för alla, är föreningen en förebild som ambassadör för Strängnäs-el.”

Kriterier Årets förening

  • Föreningen har visat stort engagemang i sitt ambassadörsskap för Strängnäs-el.
  • Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.

Om Strängnäs-el

48 st föreningar i Strängnäs representerar elavtalet ”Strängnäs-el”. Ambassadörskapet innebär att föreningen marknadsför Strängnäs-el till medlemmar och supporters. Därmed får föreningen ta del av SEVAB:s sponsringsbidrag.

Kunder som tecknar elavtal kryssar för vilken föreningen de vill sponsra. Ju fler kryss från kunder en förening får, desto större blir bidraget till föreningen.

Tips: Är nattorientering något för dig? Ta en titt på guiden Bästa pannlampa för löpning hos Runner’s High.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: