Basketbollförbundet skriver 3-årigt samarbetsavtal med Scandic

o6mktenttu3axdi86wbn

Svenska Basketbollförbundet och Scandic Hotels är överens om ett treårigt samarbetsavtal. Scandic kommer att bli en av SBBF:s officiella partners.

– Svensk basket är en av Sveriges mest jämlika idrotter och har en fantastisk mångfald, något som speglar våra värderingar. Dessutom älskar vi idrott och har dagligen både stjärnor och knattar boende hos oss, säger Rickard Forsberg, sportchef på Scandic i Sverige.

För Svenska Basketbollförbundet, SBBF, blir samarbetet en viktig del i ambitionen att vara den lagsport som växer mest fram till år 2020.

– Scandic finns över hela landet, har väldigt bra erbjudanden för idrottsföreningar och ett oerhört stort kontaktnät. Dessutom har de nog lika många nationaliteter som vi hos sig och är aktiva i mångfaldsfrågan, vilket är viktigt för oss också, säger Lena Wallin-Kantzy, generalsekreterare för SBBF.

Scandic: ”Vi är långsiktiga i alla våra samarbeten”

Både Scandic och SBBF hoppas att samarbetet på sikt leder till förbättrade lokala samarbeten över hela landet. Basketen ska känna sig hemma någonstans.

– Genom att Scandic går in och stöttar svensk basket hoppas vi såklart att alla basketintresserade i första hand väljer Scandic i framtiden. Självklart var det också viktigt att de ofta erbjuder låga priser och hög kvalitet genom sitt sportkort, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig för SBBF.

Scandic har märkt av att svensk basket är på uppåtgående.

– Vi  ser en stor potential i svensk baskets framtid. Speciellt om man jämför med hur stort basket är i resten av världen. På den resan är vi mer än gärna med, avslutar Rickard Forsberg.

Lär dig mer om sponsring – prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: